واحد فروش: 44814058- 44827630(021)

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تاریخچه ساخت اولین بارکد و بارکد خوان

شناخت تاریخچه پیدایش بارکد و بارکد خوان ها موجب پی بردن به اهمیت و توجه به روند رو به رشد این سیستم در دنیای امروز می‌گردد. به صورتی که امروزه می دانیم بالغ بر 90% امور مربوط به فروش و انبارداری، وابسته به دستگاه بارکد خوان است.

تاریخچه بارکد

بیش از 60 سال پیش، دو دانشجوی کارشناسی ارشد، یک نماد در یک فضای سفید، با خط های سیاه و سفید برای ارائه اطلاعات مربوط به محصول در هنگام تسویه حساب و خروج را اختراع کردند. این دو هنرجو با نام‌های برنارد و نورمن، اختراع اولین بارکد را در سال 1952 میلادی به ثبت رساندند. تا آنکه در سال 1973 آقای جورج لورر، بارکد کد جهانی محصول (UPC) یا همان بارکد خطی1 را برای مصارف تجاری اختراع کرد و دو سال بعد در تاریخ 1974 اولین دستگاه بارکد خوان توسط تیم دیتالاجیک در یک سوپر مارکت به نام مارش واقع در اوهایو تست شد و صنعت بارکد اسکنر متولد گردید.

سیر تکامل و گسترش استفاده در صنایع

از تولد اولین بارکد اسکنر، بیش 40 سال می گذرد. در ابتدا از بارکد خوان برای سرعت بخشیدن به کار استفاده می‌کردند اما امروزه به یک بخش اساسی از کسب و کار تبدیل شده و در هر صنعتی مورد استفاده واقع می‌شود. در صنعت فروشگاهی و خرده فروشی گرفته تا بیمارستان‌ها و… .

بارکد، شناسایی و طبقه‌بندی داده‌ها را به راحتی فراهم می‌سازد و در جامعه کسب‌و‌کار مدرن جا پای خود را بسیار محکم کرده است. این در حالی است که در سال 1970، تحلیل‌گران پیش‌بینی شکست این صنعت را کرده بودند.

پس از اینکه اولین بارکد در سال 1974 اسکن شد، باعث از بین رفتن شک و تردید تولید کنندگان و فروشندگانی بود که مانع پیشرفت این صنعت شده بودند.

تولید کنندگان به این اطمینان رسیدند که این فناوری از هدر رفتن وقت جلوگیری می‌کند. به همین دلیل میلیون‌ها دلار در تکنولوژی بارکد اختصاص یافت. زیرا می‌توانست در کمترین زمان بالاترین بازده را نتیجه دهد. همچنین فروشگاه‌ها از سوی دیگر، به دلیل پایین آوردن زمان فرایند خرید و تسویه حساب و کنترل ورود و خروج اجناس، بشدت از تکنولوژی بارکد خوان استقبال کردند. بدین صورت در سال 1978 ، کمتر از 1% از فروشگاه‌های مواد غذایی در سراسر ایالات متحده از بارکد خوان در زمان تسویه حساب (صندوق) استفاده کردند.

این روند ادامه داشت تا زمانی که اتفاقی افتاد که سرنوشت این صنعت را تعییر داد. مرچندایزر (Merchandiser) شروع به استفاده از اسکنر در فروشگاه های خود در سراسر ایالات متحده آمریکا کرد و نتایج موفقیت‌آمیزی را بدست آورد. بدین صورت در سال 1984 حدود 33% از فروشگاه‌های ایالات متحده از بارکد اسکنر به هدف صرفه‌جویی در زمان فروش و بازگشت بسیار بالای سرمایه استفاده کردند.

سایر صنایع شروع به پیروی کردن از این تکنولوژی جدید کردند و این صنعت به صورت مبهوت‌کننده‌ای رشد کرد. صنایع مرتبط با خودرو و همچنین فرودگاه‌ها نیز برای ردیابی بار مسافران و ساماندهی تدارکات از بارکدها استفاده کردند. به دنبال گسترش استفاده از بارکد و بارکدخوان‌ها، کیفیت و مکانیسم و سرعت دستگاه‌ها نیز متناسب با نیاز مشتریان رشد یافت. مثلاً اَشکال جدیدی از بارکد ایجاد شد تا بتواند مقدار عظیم داده را در یک کد کوچکتر قرار دهد. به علاوه بارکد اسکنرهای بی‌سیم وارد بازار شدند که قادر بودند اطلاعات جمع‌آوری‌شده را به طور مستقیم به کامپیوتر ارسال کنند.

امروز اما همچنان صنعت بارکد به کشف روش‌های جدید برای بهبود کسب‌و‌کارها می‌پردازد. چهل سال پیش اولین بارکد اسکنر خطی برای یک بسته آدامس جویدنی چاپ و اسکن شد. دستگاه‌های امروز بسیار سریع‌تر و کارآمدتر از آن مدل هستند. مدل‌های امروزی بارکد اسکنرها اجازه می‌دهند تا صندوق‌داران بتوانند زمان کوتاه‌تری را برای خدمت‌رسانی به مشتریان اختصاص دهند.

1- به انگلیسی: Universal Product Code (UPC) ؛ یک بارکد نماد است که به طور گسترده‌ای در ابتدا در ایالات متحده، کانادا، انگلستان، استرالیا و نیوزیلند و سپس در کشورهای دیگر برای ردیابی اقلام تجاری در فروشگاه‌ها استفاده شده است. (ویکی پدیا)

اشتراک‌گذاری:

فیس‌بوک
توئیتر
پینترست
لینکداین
واتس‌اپ
تلگرام

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه‌های اجتماعی

آخرین نوشته ها

دریافت آخرین بروزرسانی‌ها

اشتراک در خبرنامه هفتگی ما

با اشتراک در خبرنامه هفتگی ما از محصولات و خدمات و نوشته های جدید رمزینه نگار سپهر با خبر باشید…

دسته بندی ها

سایر نوشته ها

نوشته های مرتبط

نرم افزار مبتنی بر بارکد - انبارداری مبتنی بر بارکد - انبارداری هوشمند

نرم افزارهای مبتنی بر بارکد

شرکت فنی-بازرگانی رمزینه نگار سپهر با تجربه چندین ساله در اجرای پروژه های مختلف نرم‌افزاری، به خصوص نرم افزارهای مبتنی بر بارکد، ارائه دهنده تخصصی سیستم‌های نرم افزاری جهت لیبلینگ کالا ، مدیریت انبارها ، ردیابی مواد و قطعات ، کنترل محصول ، برنامه ریزی تولید ، ردیابی ، زنجیره تأمین ، فروش گرم (پخش)

بارکد چیست؟ کاربرد بارکد - انواع بارکد و بارکد خوان

بارکد چیست ؟ انواع بارکد و کاربردها و تفاوت‌های آنها

بارکد چیست؟ اگر بخواهیم تعریفی از بارکد ارائه دهیم به زبان ساده مى توان گفت: مجموعه اى از میله ها یا خطوط سیاه رنگ که معمولاً بر روى زمینه اى سفید چاپ مى شود و به وسیله آن از کالاى خریدارى شده شناسایى لازم به عمل مى آید و قیمت آن مشخص مى شود. اما

انواع لیبل پرینتر

انواع لیبل پرینترها

در این مقاله به بررسی انواع لیبل پرینترها یا پرینترهای لیبل زن ، و ارائه جزئیاتی در مورد نحوه کارکرد آن‌ها خواهیم پرداخت: چاپگرهای انتقال حرارت غیر مستقیم چاپگرهای انتقال حرارت مستقیم یا Thermal Transfer برای محیط‌ های سخت، بیشترین کاربرد را دارند. چاپ‌های این نوع چاپگرها را می‌‌توان در حوزه‌هایی از بارهای فرودگاهی تا

چاپگرهای لیبل (لیبل پرینتر ، پرینتر لیبل زن)

درباره لیبل پرینتر ها (چاپگرهای لیبل) بیشتر بدانیم

لیبل پرینتر که با نام های پرینتر لیبل زن و همچنین چاپگر لیبل و برچسب یا بارکد پرینتر نیز شناخته می شود، پرینتری است که عمل چاپ را بر روی لیبل برچسب دار و یا کارت استوک (تگ) انجام می‌دهد. چاپگرهای لیبل با پرینترهای معمولی متفاوت هستند، زیرا نیازمند مکانیزم‌های خاص تغذیه کاغذ هستند تا

پیمایش به بالا