واحد فروش: 44357169- 44363468(021)

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دستگاه بارکدخوان چگونه کار می کند ؟

برای اینکه متوجه شویم یک دستگاه بارکدخوان چگونه کار می کند باید اجزای مختلف این وسیله را بررسی کنیم. اصولاً در خود یک بارکد خوان، سه جزء اصلی وجود دارد: سیستم روشنایی، سنسور/ مبدل و رمزگشا (Decoder).

توضیحی ساده…

بارکدخوان ها با شناسایی و روشنایی کد توسط نور قرمز شروع به کار می کنند. سنسور موجود در بارکد خوان نور منعکس شده از سیستم روشنایی را شناسایی می کند و با ولتاژ مختلف که نمایانگر شدت (یا کمی شدت) انعکاس است، یک سیگنال آنالوگ تولید می‌کند. مبدل، سیگنال آنالوگ را به یک سیگنال دیجیتال که رمزخوان آن را تشخیص می‌دهد، تبدیل می‌کند. رمزخوان این سیگنال دیجیتال را تجزیه و تحلیل می کند و عملیات لازم برای تأیید آن را انجام می دهد و تأیید می کند که رمز قابل فهم است. آن را به نوشتار اسکی ( کد استاندارد آمریکایی برای تبادل اطلاعات) تبدیل می کند، این نوشتار را به قالب و فرمت استاندارد تبدیل کرده و سپس آن را به کامپیوتری که بارکدخوان به آن متصل است یا حافظه دستگاه PDA، می فرستد.

اما برای شناخت شیوه کارکرد یک بارکدخوان، باید هر کدام از اجزای اصلی بارکدخوان را بطور دقیق بررسی کنیم…

اجزای اصلی یک بارکدخوان

1- سیستم روشنایی:

سیستم روشنایی، جزئی است که بوسیله آن نوارها و فضاهای موجود در بارکدخوان روشن می شوند. سیستم های روشنایی زیادی وجود دارند که به طور معمول در بارکدخوان ها استفاده می شوند:

1-1- دیود ساطع نور تک پرتویی:

این تکنولوژی، منحصر به دستگاه های بارکدخوان نوری ( قلم نوری) و دستگاه های بارکدخوان دارای شکاف می باشد. روشنایی بارکدخوان از یک ساطع کننده تکی یا چند ساطع کننده نور خارج شده و بوسیله یک روزنه گوی‌مانند متمرکز می شود. در این تکنولوژی، لازم است که روزنه با بارکدی که در حال خواندن و شناسایی است، تماس عینی پیدا کند. به دلیل اینکه روشنایی در یک نقطه قرار دارد، اپراتور موظف است بارکد را حرکت دهد تا از این منبع نور عبور کند. در بارکدخوان های نوری (قلم های نوری)، اپراتور باید حفره نوری را در مقابل بارکد حرکت دهد. در بارکدخوان های روزنه ای، بارکد معمولاً مانند دیگر وسایل بر روی کارت اعتباری چاپ می شود. اپراتور، کارت را از یک شیار عبور می دهد تا از مرکز نور عبور کند. بارکدخوان های نوری (قلم نوری) و بارکدخوان های دارای شکاف، ارزان قیمت هستند و قابلیت خواندن بارکد ها با خطوط زیاد را هم دارند. در سیستم دیود ساطع نور تکی، معایبی وجود دارد. در بارکدخوان های روزنه ای، اپراتور مستلزم است سرعتی که بوسیله آن بارکد از مقابل مرکز نور عبور می کند را کنترل کند. زیرا لازم است بارکد برای خوانده شدن در تماس با مرکز نور قرار گیرد. از آنجاییکه بارکد باید با مرکز نور در تماس باشد تا خوانده شود، بارکد به دلیل ساییدگی از طریق سر بارکدخوان آسیب می بیند. اگرچه سر نوری دستگاه سخت است اما بطور منظم باید درآورده و تعویض شود.

دستگاه بارکدخوان چگونه کار می کند ؟ - کارکرد دستگاه بارکد خوان

2-1- سیستم ساطع نور چند پرتویی:

با توسعه سیستم نور تک پرتویی، سیستم ساطع نور چند پرتویی در یک خط، جایگزین شد که دارای قابلیت شناسایی بارکد با روشن کردن کل خطوط بارکد بود. این نوع پرتوافکنی در بارکدخوان های CCD (حافظه با اطلاعات چرخان) و تصویرپردازنده های خطی استفاده می‌شوند.

هنگامی که این سیستم در بارکدخوان های (اسکنرهای) CCD مورد استفاده قرار می گیرند، دیود ساطع نور با ردیفی از فتوسل ها جفت می شوند تا انعکاس نور از بارکدخوان را شناسایی کنند. از آنجاییکه دیودهای ساطع کننده از نظر انرژی و فتوسل ها از نظر حساسیت در سطح پایینی قرار دارند، طیف بارکدخوان های CCD بطور کلی برای تماس با بارکدهای بیش از یک اینچ دارای محدودیت است.

3-1- لیزری:

در این سیستم تابشی، از یک دیود با نور لیزر قرمز تک پرتویی شبیه به قلم لیزری استفاده می شود. مرکز نور با نوسان دادن لیزر در یک آینه ثابت یا انداختن مرکز نور بر روی یک آینه در حال نوسان، از نظر حجمی تا یک خط افزایش می یابد. این سیستم تابشی بسیار رایج است؛ زیرا فضای کارکرد آن معمولاً بیشتر از سیستم های ساطع نور چند پرتویی و تک پرتویی است. فضای کاربرد آن معمولاً از ۱ تا ۱۸ اینچ است. با افزایش انرژی لیزر و کاهش زاویه نوسان، به طیف های بیش از ۲۰ فوت نیز می توان دسترسی یافت.

4-1- تصویرپردازنده های دیودی:

تصویرپردازنده های کامل و خطی با چند تغییر مهم، بسیار شبیه به ابزار CCD هستند. در تصویرپردازهای خطی، مقدار تابش با استفاده از نور شدید دیودها افزایش می یابد و فتوسل های دریافت کننده، حساس تر هستند. تکنولوژی تصویرپردازی خطی هم از طیف و هم از کانون اسکنرهای لیزری تقلید می کنند.

در تصویرپردازنده های کامل، دیود قوی، اسکن نهایی را بصورتی مربعی می تاباند. سنسور های نوری در تصویرپردازنده های کامل بسیار شبیه به سنسورهای نوری در دوربین های تک فام است. سنسور، بارکد معتبری را برای اسکن نهایی به شکل مربع جستجو می کند. با جفت شدن اسکن نهایی با سنسورهایی که در جستجوی یک بارکد معتبر هستند، تصویرپردازنده های کامل دیودی چند جهتی می شوند. لازم نیست بارکدها را برای خواندن توسط آن مرتب کنید. این روش اسکن نهایی/ نمایش لحظه ای همچنین قابلیت خواندن بارکدهای دو بعدی را برای تصویرپردازنده های دیودی فراهم می آورد.

صرف نظر از روشی که برای تابش بارکد استفاده می شود، روش تابشی باعث انعکاس نور به سر اسکنر می شود و توسط سنسور دیده می شود.

2- سنسور و مبدل:

یک نوریاب، نور منعکس شده را شناسایی می کند و یک علامت همانند (علامت قیاسی) با ولتاژ مختلف تولید می کند. ولتاژ بر اساس تشخیص نور منعکس شده از فضای سفید توسط سنسور، کم و زیاد می شود زیرا خطوط مشکی نور قرمز را جذب می کنند.

تکنولوژی استفاده شده در سنسورها با توجه به سیستم تابشی قابل تغییر می باشند. خروجی همیشه یکسان است و یک موج ولتاژ است که برای فضای سفید در بارکد افزایش می یابد و برای فضای مشکی آن افت می کند.

در بارکدخوان های تصویرپردازنده، سنسور تمام اسکن نهایی را تحت پوشش قرار می دهد و و یک موج به شکل دو بعدی تولید می کند. در هر دو مورد، این سیگنال (همانند سیگنال آنالوگ) به مبدل فرستاده می شود. مبدل سیگنال، سیگنال آنالوگ را به سیگنال دیجیتال تبدیل می کند. این علامت، نماد دیجیتالی تشخیص انعکاس نوری توسط سنسور است. اکنون که بارکدخوان دارای یک سیگنال دیجیتال است، این سیگنال به رمزگشای بارکدخوان منتقل می شود.

3- رمزگشا (Decoder):

اين واحد می‌تواند به صورت داخلی یا خارجی باشد. اطلاعات تصویری کنداکتور، عکس تهیه شده را آنالیز می‌کند و محتویات بارکد را به پورت خروجی بارکدخوان (کامپیوتر) ارسال می‌کند.

اشتراک‌گذاری:

فیس‌بوک
توئیتر
پینترست
لینکداین
واتس‌اپ
تلگرام

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه‌های اجتماعی

آخرین نوشته ها

دریافت آخرین بروزرسانی‌ها

اشتراک در خبرنامه هفتگی ما

با اشتراک در خبرنامه هفتگی ما از محصولات و خدمات و نوشته های جدید رمزینه نگار سپهر با خبر باشید…

دسته بندی ها

سایر نوشته ها

نوشته های مرتبط

بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی چاپ، بسته بندی و ماشین آلات وابسته

بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی چاپ و بسته‌بندی

بیست و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی چاپ، بسته بندی و ماشین آلات وابسته، ۸ الی ۱۱ آذر ماه ۱۳۹۸ در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد. در بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی چاپ و بسته‌بندی ،‌ بیش از ۴۴۵ شرکت ‌کننده داخلی و خارجی از ایران و ۱۲ کشور دیگر حضور یافتند. شرکت‌های خارجی

انواع لیبل پرینتر

انواع لیبل پرینترها

در این مقاله به بررسی انواع لیبل پرینترها یا پرینترهای لیبل زن ، و ارائه جزئیاتی در مورد نحوه کارکرد آن‌ها خواهیم پرداخت: چاپگرهای انتقال حرارت غیر مستقیم چاپگرهای انتقال حرارت مستقیم یا Thermal Transfer برای محیط‌ های سخت، بیشترین کاربرد را دارند. چاپ‌های این نوع چاپگرها را می‌‌توان در حوزه‌هایی از بارهای فرودگاهی تا

بارکد خوان مراکز درمانی

بارکد خوان مراکز درمانی و داروخانه ها

امروزه از بارکد خوان‌هایی نظیر مدل QD2100 شرکت دیتالاجیک و بارکد اسکنر دیتالاجیک دو بعدی QD2130 و GD4470 جهت اسکن دفترچه بیمه و کارت شناسایی، در داروخانه ها و مراکز درمانی استفاده می‌شود. در آینده نیز با ارائه‌ی محصول جدید دیتالاجیک بنا است که بارکد خوان دوبعدی هرون HD3430 به عنوان نسل جدید بارکد خوان

SCM - نرم افزار مدیریت زنجیره تأمین

مدیریت و برنامه ریزی زنجیره تأمین (SCM) چیست؟

مدیریت زنجیره تأمین یا SCM تلفیقی است از هنر و علم که در جهت بهبود دسترسی به مواد اولیه، ساخت محصولات و یا خدمات و انتقال آن به مشتری بکار می‌رود. در زیر پنج بخش اصلی مدیریت زنجیره تأمین می آید:  1- برنامه ریزی : بخش استراتژیک مدیریت زنجیره تأمین می‌باشد. برای مدیریت صحیح منابعی

پیمایش به بالا